For an unbiased media representation
Posted By MIMC
MIMC-közlemény az American Jewish Committee, a CPAC Hungary és az antiszemitizmus kapcsán

Ellentmondásos és gyenge érveket felvonultató kommünikét közölt az American Jewish Committee, nevezetesen a magyarországi CPAC Hungary rendezvény kapcsán.

A CPAC Hungaryt azzal vádolja, hogy meghívta előadói közé Bayer Zsoltot, aki a cikkük szerint antiszemita, és akinek meghívása ezért a konferenciára “elfogadhatatlan”.

A MIMC Egyesület tagjai jelen voltak a CPAC Hungary konferencián, ahol antiszemitizmust nem tapasztaltak, sőt, az eseményen több izraeli és zsidó résztvevő is felszólalt az antiszemitizmus ellen. Az eseményt egyenesen Köves Slomó ortodox rabbi áldása nyitotta meg.

Bayer Zsolttól nem tapasztaltunk antiszemita megjegyzést, korábbi hasonló kijelentéseit már tisztázta. Az ő más kijelentéseit félremagyarázzák, de ezért sem Bayer, sem a CPAC Hungary nem felelős.

Az American Jewish Committee-nek inkább saját problémáival kéne foglalkoznia.

Mint a Jerusalem Post 2016-os cikkéből kiderül, az American Jewish Committee létrehozott egy muszlim-zsidó dialógus-csoportot “Muslim-Jewish Advisory Council” néven, melyhez egy iszlamista, antiszemita muszlim csoportot, az Islamic Society of North America-t kérték fel partnerként.

Egy gyors online keresés azt is kimutatta, hogy az American Jewish Committee-nek az elmúlt években nem sikerült bírálnia a neonáci Jobbik pártot, pedig a párt mindössze egy hónapja küldött be egy politikust a magyar parlamentbe, akinek videóra vették a náci tisztelgést. Az American Jewish Committee erről hallgat, mert a jobbikos politikus a kormányzó Fidesz ellen és az ellenzékért dolgozik.

A MIMC Egyesület a higgadt, objektív, tényeken alapuló párbeszédre inti az amerikai zsidó szervezeteket, különösen akkor, amikor Európa leginkább Izrael-barát kormányáról, a magyar kormányról van szó, s főleg, miközben Magyarországon különösen nagy biztonságban élnek a zsidók, ellenben az Egyesült Államokkal, ahol soha nem látott rekordot döntött az antiszemita incidensek száma.